Blue Flower

Cardiff

Aangezien we helemaal gek zijn van rugby en Wales fantastisch vinden besloten we in augustus 2015 dat we een keer een wedstrijd in de Six Nations wilden zien.
Hierbij moeten we echter rekening houden met de schoolvakanties van Angela, dus werd er in het wedstrijdschema bekeken welke wedstrijden er in de voorjaarsvakantie vielen…..
En dat bleek de wedstrijd Wales- Scotland in Cardiff te zijn.
Dus: eerst tickets voor de wedstrijd gekocht (oeff….), daarna accomodatie (gelukkig nog beschikbaar) en vervolgens de vliegtickets met huurauto…

 

En zo vlogen we in februari 2016 richting Bristol om van daar uit met een huurauto richting Cardiff te rijden.
Het hotel lag vlak bij de camping waar we eerder hebben gestaan en de auto was snel geparkeerd dus konden we nog heerlijk de stad in.
Via het park wandelden we richting centrum en zochten een eetgelegenheid.
Daarna pakten we een afzakker in de pub – waar duidelijk wordt dat iedereen al in de ban is van de wedstrijd morgen…..

De volgende ochtend, na een goed ontbijt, de wandelschoenen aan en op tijd richting centrum.
Daar bleken al heel wat supporters van beide ploegen rond te lopen en zat iedereen rond 10.30 uur al flink aan het bier…. De sfeer in de stad was erg feestelijk!
Na inkopen doen voor Tom (rugbyspullen – waar beter aanschaffen dan hier……!), inkopen doen voor de wedstrijd en ons gezicht beschilderen zoals iedereen ploften ook wij neer in een pub tot het tijd was om naar het Millennium Stadium te gaan.
En wat bleek? De dure tickets waren niet voor niks zo duur: eerste rij, op de lange zijde t.h.v. de middellijn!
En zo begon het feest dat ruim 80 minuten duurde !

De einduitslag was in het voordeel van Wales dus toen ontplofte het stadion – en het centrum…!

 

 

 

Het was maar goed dat we ‘s middags bij een restaurant een diner-reservation hadden gemaakt, want toen we eraan kwamen was de rij enorm lang…...  maar konden wij naar binnen en genieten van heerlijke pizza’s en aparte biertjes!

Via allerlei pubs en het park weer richting het hotel en de volgende ochtend na uitchecken met de auto naar Bath gereden. Een prachtige stad!
Daarna weer richting het vliegveld van Bristol en om 17.30 uur vlogen we terug naar Nederland.

Six Nations 2017: wij komen er aan!!