Blue Flower

Aangezien het vorig jaar zo goed bevallen was en we toen bij thuiskomst direct geboekt hebben voor dit jaar stond de invulling van de mei-vakantie dit jaar vast.

Zodoende reden we om 04.00 uur ‘s morgens aan. Angela rijdt graag in het donker en de mannen lagen uitgeteld op de achterbank. De route met de auto is inmiddels bekend dus na de hel van Luik en de klim in de Ardennen reden we al snel over de autoroute du Soleil richting Montelimar. Via de bekende D-weg nog een klein half uurtje binnendoor en zodoende stonden we om 15.13 uur in de blakende zon weer op bekend terrein.

De jongens hielpen ook met inruimen en zodoende kon er snel van de zon genoten worden (en een grote groene huisspin). Pim ligt boven op zijn bed met zijn nieuwe game-boy: ”ik voel me hier al helemaal thuis, mama”.

De volgende (zon) dag is een beetje waterig dus we trekken de regenjassen aan en verkennen de binnenstad van Valreas - zijn we vorig jaar niet aan toegekomen. Eenmaal weer terug op de camping is het droog en is Tom dolblij dat Zelda buiten is – de rest van de middag zien we hem niet meer.

De volgende dag zitten we op de fiets en komen we bij de rivier de Lez. We hadden van Lammy begrepen dat je hier halfedelstenen kunt vinden dus de jongens hebben hun uiterste best gedaan. In Grignan is het even zoeken naar de weg – we lopen vast bij de (dichte) deur van het kasteel en moeten een stukje terug maar uiteindelijk komen we weer op de route uit. Eenmaal terug bij het huisje schijnt de zon volop en komen de hagedissen tot grote tevredenheid van Tom ook weer tevoorschijn. Gelukkig heeft hij ook de rust om alle indrukken in een (schets) boek te tekenen en te beschrijven (met hulp van moeders natuurlijk).

Op woensdagochtend staan we bijtijds op en rijden naar Vaison-la-Romaine voor de weekmarkt. Een erg kleurrijke en gezellige bedoening. Bij terugkomst worden de verse aankopen opgeruimd en Anton sleutelt met Lammy aan een oude tractor.

Pim en Tom lezen buiten heerlijk door een stapel Suske en Wiskes en Donald Duckjes en dan arriveren er nieuwe mensen in het huisje naast ons met een zoon van Pim z’n leeftijd: Niek. Het klikt meteen.

De volgende dag is het mooi weer en stappen we op de fiets. Via Margerie - Montsegur en allerlei mooie landelijke weggetjes maken we een mooie tocht en komen voldaan bij het huisje terug.

Tom blijft achter de hagedissen aanlopen en komt uiteindelijk met een – nog bewegende start – de keuken binnen. We leggen hem uit dat het beter is voor de hagedis om met z’n staart rond te lopen en dat hij ze dus met rust moet laten.

De volgende dag nemen we de jongens en Niek mee om ze te laten “zwemmen” in de Aigues. Een groot success!

De dag erop pakken we weer de fiets en fietsen we naar Richerenches – een oud bolwerk van de Maltezer ridders. Van daaruit via het Etang St.Louis naar Saint-Restitut. De weg over de Col des Pieux wordt alleen door Pim op de fiets gehaald – wij lopen. Chapeau, Pim! Leuk dorp.

Via St.Paul Trois Chateaux, Tour Chamaret, vele orchideeën, rupsen en prachtig gekleurde lissen fietsen we terug naar het huisje.

De volgende dag met de auto naar Carpentras – en het lijkt daar een beetje op Koninginnedag want op een groot plein zitten mensen met kleedjes die allerlei spullen kopen. Voor een prikkie scoren we een prachtige set ridder-Playmobiel. Tom is er uren zoet mee! Via de Dentelles de Montmirail – Vaison-la-Romaine weer terug naar de camping.

Helaas valt er vandaag nog een slachtoffer te betreuren: Tom speelde cowboytje, dook vanuit de lavendel in de zandbak en plette daarbij een hagedis…. Dikke tranen…

De volgende dag is het stralend weer dus wederom met zwemspullen en picknick zwemmen in de Aigues. Dit keer bij St. Roman de Malegarde. Dikke pret!

Met de auto ondernemen we een tocht en lunchen in La Motte Chalacon. Via de Col des Roustans rijden we verder. Bij St. Pantaleon les Vignes rijden we richting Valreas en sluiten deze dag af met pannenkoeken voor de jongens (gebakken door Toos) en een barbecue voor de volwassenen (door Lammy). Wat een fantastisch stel mensen! Een groot hart en veel warmte en gastvrijheid.

Het is zo gezellig dat de volwassenen bij de wijn blijven hangen en in een appartementje er een heuse disco voor de jongens is (we kijken stiekem over het muurtje).

Toch zijn we de volgende dag fit genoeg en hebben we via Carainnes en Vaison-la-Romaine een mooie fietstocht gemaakt. ‘s Avonds weer gezellig borrelen met de buren.

Dit jaar gaat Anton beter voorbereid vanuit Malaucene de Mont Ventoux op en uiteraard wil Pim dit ook proberen. Angela en Tom gaan met de auto heel rustig in etappes omhoog en genieten van de zon…de vele prachtige vlinders…kevers…wilde tijm …en sporen Anton en Pim aan. Uiteindelijk weet Pim tot 14 km onder de top te fietsen. Dikke vette chapeau!! Anton wist tot 12 km onder de top te komen.. niet gek op een gewone fiets.

Dus taart is ‘s avonds wel op zijn plek.

In Villes sur Auzon en Gorges de Nesque langs de rivier de Toulourenc een mooie rondrit gemaakt en bij terugkomst het zwembad ingedoken. Het weer is zo mooi dat we zelf de barbecue aansteken (de supermarket van Leclerc in Valreas is zeer goed uitgerust!).

De dag erna ruimen we alle rotzooi op en is het nog een heel gepuzzel om alle vracs met wijn in de auto te krijgen (de Tricastin van madame Jeanine is heerlijk. Alleen al de wijn bij haar kopen is een feest! Ze is over de 80 maar erg bij de pinken en houdt niet van nee…)

Met een zeer goed gevoel sluiten we onze twee weken af. We komen zeker weer terug!