Blue Flower

We kennen de omgeving inmiddels op ons duimpje maar het blijft een fantastisch fietsgebied en de camping is zo heerlijk rustig en ligt lekker central voor onze diverse fietstochtjes.
Daarnaast weten we inmiddels waar de lekkerste wijntjes te halen zijn – ook op de domeinen zelf – en de markt in Vaison la Romaine is altijd weer een bezoek waard.

Dit keer is onze jongste zoon ook mee – een hele grote overgang voor hem aangezien hij van december tot begin mei in Canada heeft gezeten voor zijn stage. En daar was het flink winter!
Dus 3 dagen na terugkomst met je jetlag en je ouders naar Frankrijk waar het 26°C is is best een dingetje…….. maar levert ook genoeg tijd om eens goed bij te praten!


Dit keer is de Commanderie in Richerenches open en wordt voor het eerst in jaren het daarin gevestigde museum van de Tempeliers bezocht – heel interessant!
In hetzelfde gebouw zit ook een goede tentoonstelling over de truffle en truffelmarkt.
En wat blijkt? In het najaar wordt in dit piepkleine dorp onder bescherming van de politie een grote truffelmarkt gehouden waar de oogst van dat jaar op straat wordt verhandeld.

Helaas valt dat net buiten onze vakantieperiode maar wie weet in de toekomst…?
Naast het fietsen is er ook tijd om allerlei bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken en tot rust te komen.
Zodoende zijn we goed uitgerust als we terugkomen en kunnen we langzaam aan gaan voorbereiden op de zomervakantie…!