Blue Flower

We zijn al heel lang niet meer samen weggeweest en Anton werd 50 dit jaar dus heft Angela een stedentrip cadeau gedaan.

Via Internet het hotel geboekt (Ayre Hotel Rosselon Barcelona ) en via Transavia de vlucht. Het hotel is nog geen jaar oud en prachtig ingericht van binnen. De kamers zijn ook modern ingericht, met airco en…we kijken op de Sagrada Familia.

We starten de volgende dag al met het spelen van de tourist: na een vroeg ontbijt (inclusief champagne) kopen we kaartjes voor de Sagrada Familia. Ondanks het vroege tijdstip is het er al druk en de rij lang. Maar het is het wachten meer dan waard – je kan hier rustig meerdere dagen doorbrengen en dan nog ergens nieuwe dingen zien. Het uitzicht vanaf het dak is spectaculair!

Daarna zoeken we ergens koffie en pakken we de taxi naar Parc du Guell. Ook hier kijken we onze ogen uit en lopen we heel wat kilometers! Het is onwerkelijk om de ideeën van Gaudi zo mooi in werkelijkheid te zien.

Met een taxi rijden we vervolgens naar de Passeig dei Gracia – leuke winkeltjes waaronder kukuxumusu. Angela is fan van de vele quirky t-shirts die zij maken. Via Casa di Mila, de heksenhoed en de wijk L’ Eixample met z’n prachtige huizen en balkonnetjes lopen we naar een van de vele (verborgen) kloostertuinen, de Casa Batllo en lopen zo weer terug richting ons hotel.

Op de hoek zit verborgen achter een deur een piepklein, prachtige tapasbar waar ze heerlijke tapas en wijn serveren. Gelouterd lopen we in de avondzon naar de Sagrada Familia die bij het vallen van de duisternis prachtig wordt verlicht.

De omliggende terrassen lopen vol en het avondleven komt op gang! Weer zitten we aan de tapas en het bier – heel vervelend!

Ook de volgende dag is het stralend weer en te voet lopen we naar Casa Mila dat we ook van binnen bekijken. Het mooiste bewaren we tot het laatst: het dak! Wat is dat fantastisch mooi en het uitzicht is schitterend!

We willen nog meer van Barcelona bekijken en kopen dagkaarten voor de toerbus. Via Placa de Catalunya, de kathedraal, de haven, monument van Columbus, Maritiem Museum doorgereden naar het Joan Miro museum op de berg Montjuïc. Schitterend museum.

Daarna weer op de bus gestapt en via het Olympisch Stadion, Caixa Forum, Playa d’Espanya, Parc de Joan Miro weer terug naar de Passeig de Gracia en op het plein de duiven voeren ( ……)

De kathedraal moet uiteraard ook bekeken worden en zoeken we daarna wat rust en verkoeling op het Placa del Rei. Een schitterend binnenhof waar de stilte wordt verbroken door het prachtige gitaarspel van een gitarist. Met koel bier en overheerlijke tapas wanen we ons hier in de hemel! We blijven dan ook erg lang zitten…

Eenmaal weer gelouterd en uitgerust stappen we op de groen lijn en rijden richting de Olympische haven, stranden en Barcelonetta.

Na een dutje en een frisse douche gaan we het avondleven opzoeken en vinden wederom een leuke, kleine tapasbar.

De volgende dag willen we het palau de la Musica bezoeken maar helaas zijn de kaarten voor de eerstkomende drie dagen (!) al verkocht.. dus wandelen we naar de Ramblas en dompelen ons onder in de vele straatartiesten, marktjes, winkeltjes en drukte…

Na een lunch in een van de vele restaurantjes in een zijstraat lopen we richting Parc de la Ciutadella, Musea Zoologia en de Arc de Triomf. Dit alles in de blakende zon – geen wonder dat we moe en warm terug in het hotel komen.

Nog even douchen, inpakken en dan vliegen we ‘s middags terug naar huis waar 2 ongeduldige jongetjes en hun oma op ons zitten te wachten.

Bedankt, mam! Het was heerlijk!