Blue Flower

Edinburgh

Ook dit jaar stond een wedstrijd van de Six Nations hoog op het lijstje.Dus was het eerst even kijken wanneer de voorjaarsvakantie viel en welke wedstrijden er gepland waren. Die wedstrijd was snel gevonden en bleek onze beide favorieten te zijn: Wales en Schotland!
Dus snel de tickets gekocht, daarna een B&B in Edinburgh en de vliegtickets. De snelbus stopt voor de B&B dus dit keer was een auto huren niet nodig..
En zo gingen we dus van 25 tot 28 februari naar Edinburgh!
De B&B werd snel bereikt, spullen neergegooid en de dichtstbijzijnde pub opgezocht.
Daar hing al een goede sfeer!

De volgende ochtend na een hartig full English breakfast onze spullen aangetrokken, tickets in de zak en met de bus eerst richting het centrum.
We bezochten eerst het Scottish National Gallery of Modern Art met de werken van Eduardo Paolozzi – FANTASTISCH! Daarna liepen we via een mooie kerk naar de bus. In de buurt van de dierentuin moesten we er uit en liepen we het laatste stuk tussen honderden vrolijke supporters naar het stadion: Murray Field.
Bij Murray Field was er rondom het stadion genoeg vertier – en natuurlijk …… Guinness!!
De wedstrijd was fantastisch en na de overwinning op Wales (balen!) liepen we weer terug richting het centrum en was het onderweg één groot feest.
Eenmaal in het centrum bezochten we een goed Indiaas restaurant – wat zullen die wel niet gedacht hebben: een unicorn en 2 volwassenen met een Zeeuws mutsje….

De volgende ochtend namen we de bus en reden we naar Rosslyn Chapel: méér dan de moeite waard – zeker als je de rondleiding neemt want die geeft inside information.
Daarna terug met de bus naar Edinburgh Centrum waar we het National Museum of Scotland bezochten – gratis, want we zijn tenslotte Nederlanders…..
Een veelzijdige, prachtige collective die bijzonder fraai is opgesteld in het monumentale gebouw.
En natuurlijk ging het brandalarm toen wij er waren en stonden we binnen 3 minuten met alle bezoekers buiten in de kou….. Ook dat was snel verholpen en zodoende konden we na 20 minuten verder kijken.
Het pronkstuk van het museum was voor ons toch wel “the Lewis-men” oftewel het schaakspel.
In de museumshop kochten we het spel “Hnefatafl“ : aanrader voor wie van eenvoudige, doch tactisch moeilijke spelletjes houdt.
Na een heerlijk nachtje slapen en wederom een full English breakfast bezochten we het centrum en de National Gallery (ook gratis) en hebben we nog gewinkeld: nieuwe schoenen voor Anton, boeken voor Angela (what else?) en Tom in de Anime-shop enkele boeken.
Daarna terug naar de B&B, inpakken en met de bus weer richting het vliegveld en terug naar huis.

Wederom een geslaagd Six-Nations uitje! En volgend jaar zeker wéér!