Blue Flower

Caris_1935

Ongeveer 25 jaar geleden werd me duidelijk dat familieverbanden niet altijd zo simpel zijn als ze lijken. Je komt er achter dat mensen die je oom noemt helemaal geen oom zijn en dat gewoon bekenden ineens familie blijken te zijn.

Dus werd het tijd hier eens wat tijd in te stoppen. 1979, geen Internet, nog geen home-computers. Alles moest nog met het handje gedaan worden, duizenden micro-fiches moesten worden bekeken. Gelukkig woonde ik in de buurt van het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) in Den Haag. Menig zaterdag op de fiets naar het bureau om weer een nieuwe generatie of tak toe te voegen.

Zoals altijd met stamboomonderzoek zijn de eerste generaties makkellijk. Daarna wordt het al snel moeilijker. Met voorouders die zowel arm ( landbouwers, turfstekers) als katholiek waren, dus geen geld, geen erfenissen, geen eigen huizen drogen de bronnen rond 1700 op.

In de laatste 25 jaar is er ook veel tijd niet gespendeerd aan het zoeken naar voorouders. "Ze zijn toch al dood dus ze wachten wel", was het motto. In het najaar van 2006 was er eindelijk weer tijd om het op te pakken, en inderdaad, ze waren nog steeds dood. De informatie was nu echter veel beter te bereiken. 
Geboorteakte
Eindelijk, met het Internet beschikbaar, meer en meer bronnen die digitaal ontsloten zijn, werd het tijd het onderzoek weer op te pakken. Wat ik jaren geleden al had opgespoord kon digitaal bevestigd worden, gaten werden ingevuld.

Mijn beurt om het beschikbaar te stellen aan mede-speurders. Inmiddels is naast de de kwartierstaat van mijn zonen ook een namenlijst beschikbaar.

Mocht er wat tussen zitten, doe er je voordeel mee. Is er iets niet in orde of heb je een aanvulling, laat aub even een berichtje achter in het gastenboek, een berichtje wordt uberhaupt op prijs gesteld ;-))

Veel plezier!