Blue Flower

Camping De Kluis

We hebben de smaak van het kamperen met onze sleurhut te pakken, het wordt mooi weer, de hei staat in bloei en mama kan gezellig komen barbequen…dus… Op internet naar een kleinschalige camping in de buurt van de Grote Heide gezocht en volgens de site en de foto’s is het een prachtige camping.

Helaas bleek dat bij aankomst niet het geval te zijn. De toegangsweg is erg krap. De draai is – zelfs met onze geringe lengte – moeilijk te maken. De eigenaar was niet heel erg vriendelijk en amper bereid ons te woord te staan. De camping zelf was niet meer dan een tot camping omgebouwd grasveld te zijn en de plek die we toegewezen kregen was naast een half vergane kas met een hoop rotzooi en afval erin… Ik wil niet weten welk ongedierte daar rondscharrelt!

Het sanitairgebouw was eenvoudig, de douches daarentegen supermodern, zeer ruim en goed heet water.

‘s Avonds zaten we buiten te genieten van het mooie weer maar bleek in het huis net achter de camping een enorme verbouwing te plaats te vinden dus tot zeer laat in de avond hebben we moeten luisteren naar het geluid van een kangoo die beton en stenen aan het weghakken was…om de volgende ochtend vroeg met hetzelfde geluid op te staan.

Gelukkig hebben we vandaag een lange fietstocht voor de boeg en ‘s avonds hebben we samen met mama heerlijk gegeten. Zondagochtend worden we wakker met het geluid van ik weet niet hoeveel kraaiende hanen in de buurt en een druilerige regen dus we besluiten na het ontbijt in te ruimen en huiswaarts te keren. De eigenaar neemt zijn tijd en is niet al te vriendelijk dus we vinden het niet erg om hier met gierende banden weg te rijden.

Kortom: onze eerste kennismaking met een camping die zwaar tegenvalt met wat het op internet belooft.

We zetten er wel weer 182 km op de teller bij.