Blue Flower

Camping Puur

Op internet kwamen we bij het zoeken naar campings in en om Lage Vuursche camping “Puur” tegen. De manier waarop de website was ingericht en wat er inhoudelijk over de camping werd gezegd besloot ons te reserveren en fietsroutes te zoeken. Zodoende arriveerden we vrijdag – dankzij de files – nog net voor sluitingstijd van de receptie.

De camping bleek echter niet helemaal te voldoen aan het beeld dat was geschapen maar was wel erg rustig! De plek die we toegewezen kregen was aan de rand tegen het bospad – dat openbaar is… (Maar het voordeel is wel dat je gelijk de bossen inrijdt en alle kanten hier op kan). Het sanitairgebouw staat achter het huis (waar de receptie ook zit) en stelt ook niet veel voor – maar het water is in ieder geval heet.

Zodoende reden we zaterdagochtend vol goede moed de camping af en via allerlei smalle bospaden reden we richting Spakenburg. Onderweg werden we verrast door diverse regenbuien en vrij harde wind maar dat maakte het terrasje in Spakenburg des te gezelliger. Met een heerlijk gebakken visje, biertje en een wijntje was het goed toeven aan de kade.

Daarna op het gemak over de markt geslenterd en het dorp weer uit gefietst. In de polder hadden we een straffe wind op kop en besloten we een deel van de route in te korten. ‘s Avonds werd het wat frisser en kropen we lekker vroeg in bed.

De volgende dag hadden we een “bourgondisch ontbijtje” en daarna zijn we weer op de fiets gestapt. Dit keer fietsten we richting Hilversum en reden we een flink stuk langs de Loosdrechtse plassen op. We zaten net ergens gezellig aan de koffie toen er een regenbui voorbij trok – die al snel weer overtrok en zodoende reden we het laatste stuk terug in een watering zonnetje en over de hei bij Hilversum.

Bij Lage Vuursche fietsten we langs kasteel Drakensteyn en via het dorp weer naar de camping.

Na een welverdiend potje thee op het gemak opgeruimd en weer op huis aan.