Blue Flower

Camping Cauershof

Aangezien we allemaal goede herinneringen aan de vakanties in Zeeland koesteren zoeken we op internet naar een kleinschalige camping in Burgh-Haamstede en komen we uit op camping “Cauershof”. Na een fijn telefonisch contact (het is wederom kort dag, want de weersvoorspelling op woensdag is goed) rijden we vrijdagmiddag op tijd aan en staan we na een kleine 2 uur rijden op de camping.

Het aanrijden is wel even goed opletten: vlak voor het dorp Burg-Haamstede op de rotonde richting Westenschouwen en bij Westenschouwen de afslag naar het dorp en dan direct links de ventweg oprijden. Doe je dit niet, dan rijd je vrij snel op de Oosterscheldekering, hahaha! 

De toegang tot de camping loopt via het erf van de boerderij. Je moet om de grote schuur heen rijden en achter de geparkeerde auto’s langs naar de enige toegangsweg het veld op. En dit blijkt een probleem te zijn; door de geparkeerde auto’s kan de draai met de caravan niet gemaakt worden dus moet hij losgekoppeld worden. En ook hier blijkt weer het grote voordeel van de mover: we rijden de caravan zonder problemen tussen de bomen door het veld op.

De auto wordt weer aangekoppeld en we rijden tot achter op het veld - daar zijn de toerplaatsen. De plekken zijn verrassend ruim, groen en door veel groen van de buren afgescheiden. Hierdoor heb je de illusie van een grote, open ruimte en toch privacy. Het sanitair is in de grote schuur en vrij eenvoudig doch doeltreffend. Er staan daar ook een wasmachine en droger en ruime afwasplekken.

De camping zelf is heerlijk rustig en het dorp (met een grote AH-supermarkt) is binnen 5 minuten te bereiken - evenals de dijk, de Oosterscheldekering, de bossen en het strand.

We hebben fantastisch weer dus de barbeque gaat ook aan.

Zondag heerlijk uitgeslapen, genoten van het mooie weer en eind van de middag opgeruimd, aangekoppeld en met een heerlijk schoongewaaid hoofd weer naar huis!

En zetten we er 284 km bij op de teller.