Blue Flower

Londen

Inmiddels zijn we doorgewinterde Six Nations fans dus we hielden de website voor tickets nauwlettend in de gaten en konden zodoende tijdig kijken welke wedstrijden in de voorjaarsvakantie vielen. Daarnaast willen we eigenlijk alle stadions die tijdens dit toernooi worden gebruikt een keer bezocht hebben… dus dat werd dit jaar Twickenham.

De tickets waren snel aangeschaft, een hotel was gauw gevonden maar het vervoer van en naar het vliegveld (we vermijden Heathrow wanneer maar mogelijk!) en het stadion bleek nog wel wat voeten in de aarde te hebben.
Gelukkig hadden we de hele winter de tijd om dit uit te vogelen en zodoende werd er een meerdaagse openbaar vervoerkaart aangeschaft.

Vanaf Londen City waren we snel met de metro bij ons hotel – dat lag op 5 minuten lopen van een halte in een rustige straat met statige huizen, een parkje en zeer modern ingerichte kamers.
Op de hoek van de straat lag een zeer gezellige pub waar we overheerlijke pies (spreek uit paais) hebben gegeten – uiteraard met een biertje!

De volgende ochtend gingen we eerst richting het centrum naar Camden Town – een ontzettend leuke wijk met trendy winkels, hippe eettentjes en quirky shops.
Bezoek daar zeker Cyberdogs: het interieur en personeel is het bekijken al meer dan de moeite waard! En zelfs op onze leeftijd scoor je nog leuke t-shirts!

Aangezien we een paar dagen hebben bekeken we ook een toneelstuk n.l. de langstlopende: The Mousetrap. We hadden mooie zitplaatsen, het stuk was amusant en we hadden een erg leuke avond!

De volgende ochtend vetrokken we richting het Modern Tate museum: een prachtig gebouw, gelegen aan de Thames en met een mooie collective.
Na de lunch keerden we terug naar het hotel om van daar uit naar Twickenham te gaan. Dat ligt een behoorlijk stuk buiten Londen en is erg moeilijk te bereiken.
We kozen voor deels metro en deels de bus – zodoende waren we 1 ½ uur onderweg…..Het laatste stukje was vrij makkelijk omdat er een pendelbus vanaf het metrostation naar het stadion reed….

Eenmaal bij Twickenham zelf werden we opgeslokt in de vrolijke sfeer en feeststemming en aangezien ons motto is “do like the locals do” hadden we leuke praat met jan en alleman.
Voordat de wedstrijd begon werd de wedstrijd van Wales tegen Scotland getoond op grote schermen in de wandelgangen. Gaandeweg deze wedstrijd werd Angela wat voorzichtiger met enthousiast op de scores van Wales te reageren want de wedstrijd van Wales was voor het Engelse team belangrijk en iedere keer als Wales scoorde werd het stil rondom haar heen…..
In stilte werd de overwinning van Wales op Scotland gevierd met een pint Guiness… en kon de wedstrijd waar we voor kwamen beginnen. (Engeland won dik van Italië).
Daarna weer de lange trek terug naar het hotel waar we de avond afsloten met een biertje en eten in de pub op de hoek.

De volgende dag hadden gingen we op tijd naar het vliegveld en vlogen we terug naar Amsterdam.

Wederom een geslaagde Six Nations!