Blue Flower

Camping Harskamperdennen

Ondanks de wisselvallige weersvoorspelling besloten we het er toch op te wagen en reden we vrijdagmiddag op tijd richting de Veluwe. De boodschappen voor het hele weekend waren donderdag al gedaan en Anton was vrijdag eerder thuis en had de caravan rijklaar (inclusief fietsen). Binnen het uur reden we natuurcamping “De Harskamperdennen” van Staatsbosbeheer op en werden we allerhartelijkst ontvangen.

De plek werd in overleg toegewezen en na het aanschaffen van de “waterkaart” (douchen en heet water) reden we over een zandpad over de werkelijk schitterende camping! De plekken zijn ruim, liggen verspreid en heerlijk tussen de bomen. De dennenlucht is heerlijk, overal hoor je vogels en de auto staat nog niet of de eekhoorntjes vliegen ons al om de oren. ‘s Avonds is het lekker lang licht maar is het heerlijk rustig op de camping! Je hoort alleen het ruisen van de wind en de vogels. Heerlijk – je hebt zo het vakantiegevoel weer terug…

Na een rustig, uitgebreid ontbijtje stappen we op de fiets en rijden buiten de camping direct tegen een fietsknooppunt op: de Kootwijkerzandroute loopt hier letterlijk langs de camping. Het is een schitterende tocht met het nabijgelegen Radio Kootwijk als hoogtepunt.

Na de koffie in Assel besloten we de kootwijkerzandroute te verlengen door naar Hoog Soeren te rijden: een schitterende weg voor een deel langs het kroondomein Het Loo. Bij Hoog Soeren via de Oranjeroute richting Apeldoorn maar bij knooppunt 42 en 41 de originele route weer opgepakt. Uiteindelijk moe en voldaan weer bij onze sleurhut terug.

Zondagochtend begon bewolkt en besloten we nog een klein rondje te rijden (mede ook door de zadelpijn, haha). Maar: de enorme bonte specht met schitterend rode kop, de schaapsherder met kudde en even later een kleinere, groen bonte specht maakte heel veel goed!

Bij het schietterrein dachten we de route in te kunnen korten en doken we het terrein op via allerlei zandpaden … dat werd dus ploeteren maar er liep wel een ree. Ter hoogte van Hoenderloo reden we het terrein af – dan maar door park De Hoge Veluwe. Dat werd echter betalen en zoveel geld hadden we niet over voor een andere, korte weg dus via dezelfde weg terug.

Op de camping koffie gezet, opgeruimd en laat in de middag voldaan naar huis.

En zo zetten we er weer 144 km met ons huisje op wielen erbij.