Blue Flower

Camping Het Einde

Na zo’n fantastische zomervakantie en alleen maar buiten zijn valt het werken wel weer even tegen. Het weer blijft mooi en de hei schijn prachtig in bloei te staan dus we zoeken een kleinschalige camping in de buurt van Leende en ze hebben zowaar nog plek.

Dus Anton is weer iets eerder van het werk thuis en zorgt dat de auto en caravan klaar staan en als Angela klaar is met werken wordt er meteen vertrokken. Na een klein uurtje rijden staan we op de prachtige en inderdaad kleine camping!

Ook hier staan de caravanplaatsen aan de rand van het grasveld waardoor de illusie van ruimte wordt gewekt en je toch privacy hebt. Het sanitairgebouwtje is klein, doch schoon, netjes en de douches zijn ruim en heet. De camping zelf ligt vlak bij diverse knooppunten dus je kunt hier alle kanten op.

Dat doen we dan ook zaterdagochtend en al fietsend komen we er achter dat het ons wéér gelukt is: het is Brabantse Dag in Heeze en de fietsroute loopt dwars door het dorp… Gelukkig hebben we hier al vaker gefietst en weten we het drukke parcours te mijden en rijden we er omheen.

Via de prachtig in bloei staande hei rijden we richting Borkel en Schaft waar we op het gezellige plein een leuk terras vinden (koffie en Brabants worstenbrood!) en aan het eind van de rit en de middag komen we bij de Achelse kluis. Ondanks – of mede door? – het mooie weer zit het terras op de binnenplaats bomvol. Gelukkig zijn we met z’n tweeën en is er een plekje open.

Het bier van de paters gaat er goed in – net als het bittergarnituur, hahahaha!  

Als we na 1½ uur opstaan merken we dat de combi zon en Trappist een behoorlijk zware is en zijn we blij dat het “maar“ 5 kilometer fietsen naar de camping is. En dan trapt zo’n fiets toch wel zwaar, gaat het langzaam en zijn we blij op de camping in de luie stoel te kunnen vallen…

De volgende ochtend begint weer stralend blauw en zitten we snel op de fiets! Dit keer fietsen we naar en door de Malpie – wat is dateen mooi gebied! Aan het eind van de middag drinken we nog thee en ruimen we snel op om voldaan weer naar huis te rijden.

We zetten 182 kilometer op de teller erbij.