Blue Flower

Ook dit jaar werd het gespreksonderwerp onder de kerstboom: de zomervakantie.

We willen heel graag met de jongens een lange fietskampeertocht maken en besluiten te kiezen voor het Fietserpad: het Pieterpad voor fietsers.

Om in ieder geval genoeg kilometers in met name de kleine beentjes te hebben gaan we in de meivakantie fietsen in de Dordogne – ook dit keer middels Cycletours want het concept bevalt goed. Goede kennissen met hun kinderen vinden het ook een leuk idee en om te kijken of we inderdaad langere tijd met elkaar overweg kunnen is een korte week een mooie probeerperiode. En zo vertrokken we op 30 april met 2 gezinnen in 2 volbeladen auto’s en vele fietsen voor een week naar Les Eyzies.

We hadden een tussenstop onderweg in 2 kleine huisjes op het terrain van een chateaux. En dat was maar goed ook, want het regende en het was koud. De volgende dag reden we op tijd aan en reden rond 12.45 in de volle zon de camping op. De tenten waren snel ingericht en zodoende stond eind van de middag de wijn vrolijk naast het pannenkoekenbeslag.

De dag erop werd de eerste fietstocht gemaakt en die voerde ons langs de rommelmarkt in le Bugue – leuke dingetjes voor een klein prijsje. Via les Eyzies - Tursac- Roque St.Christophe-la Cipiere weer terug naar de camping. Cycletours maakt leuke routes!

We hadden informative over le Grotte du Grand Roc gelezen dus dat werd een bezoekje. We waren er voor openingstijd maar het bijbehorende museumpje was open. Toen de grot eenmaal open ging bleek het een Nederlandse gids te zijn die erg enthousiast was en erg gecharmeerd was van onze jongens. Daar we de enige bezoekers waren kregen we een persoonlijke, uitgebreide rondleiding en de jongens mochten zelfs een eigen (groot) stuk kristal uitzoeken. Hun dag kon uiteraard niet meer stuk. Wie je ook was, namens ons hartelijk dank voor deze onvergetelijke ervaring!

Uiteraard moest de ruine van St.Alvere ook bekeken worden. In Limeuil stromen 2 rivieren op een mooie plek samen en het dorpje is ronduit schilderachtig.

De dag erna rijden we een rondje en via een stevige klim naar Marquay – een piepklein boerendopr waar ze wel koffie bleken te hebben! Daarna door naar Les Cabanes de Breuill – helaas ging Rien hier door zijn rug. Toch fietsten we door naar Puy St.Martin en Chateau le Roche.

De dag erna bezoeken we Les Combarelles en Chateau de Commarque. Het plaatsje Sarlat is werkelijk schitterend! Ook de grotten van Rouffignac worden bezocht – onze jongens vinden het geweldig! Chateau L’Herm is een schitterende ruïne!

Het is wederom een regenachtige dag en we rijden naar Peerigueux – misschien is het ‘t weer maar we vinden het niet zo mooi…  en regenachtig blijft het.

Dus rijden de anderen al om 06.45 uur aan ( i.v.m. de rug van Rien) en doen wij het wat rustiger aan zodat we om 09.45 uur vertrekken.

Regen, file, file, regen, regen, regen, file, onweer en zodoende ‘s avonds om 22.32 uur thuis – maar wel tevreden.

Cycletours vinden wij een aanrader!