Blue Flower

Camping Spikkerdal

Het weersvooruitzicht is fantastisch en we willen wel eens omgeving waar we niet vaak fietsen en vinden al zoekend op internet een kleinschalige camping in een fruitboomgaard: het Spikkerdal in de buurt van Roermond.

En de camping doet alles wat het op internet heeft gezet eer aan: in een fruitboomgaard zijn een aantal rijen bomen weggelaten en in deze ruimte staan er aan één kant maximaal 5 -6 plaatsen. Hierdoor heb je de illusie dat je er alleen tussen de bomen staat…. Ondanks het feit dat alle 20 plaatsen bezet zijn heerst er totale rust!

Het sanitair is in het gedeelte van de kleine uitspanning (met terras en heerlijk bier) en ernaast zijn keurige, schone en ruime douches geplaatst. We worden er allerhartelijkst ontvangen en de eigenaar doet er alles aan om het je naar de zin te maken.

Kortom: gastvrijheid ten top!

Vanaf de camping lopen diverse fietsroutes – naar Roermond (winkelen in de outlet met deze hitte is niet echt een succes…), nationaal park de Meinen en Duitsland. Daar maken we in dit weekend dan ook dankbaar gebruik van en naast het mooie weer gaat het terrasje pakken er ook in – vooral in Duitsland..

Op korte afstand van de camping (wel met de auto) ligt een Albert Heijn.

Met enige zadelpijn en een bruinverbrande snoet zijn we eind zondagmiddag bij de caravan terug en zijn we net voor een stevige onweersbui klaar met inpakken.

Met regen rijden we binnen 1½ uur weer op huis aan en zetten we 250 km op de teller erbij.

Voorlopig staat deze camping bij ons op nummer 1!