Blue Flower

Het is al weer een tijdje geleden en de locatie is nog beschikbaar – ook al hebben Lammy en Toos het verkocht aan een Fransman. Het huisje is nu via internet geboekt en vol goede moed vertrekken we richting Valreas. De weg is inmiddels bekend dus eenmaal aangekomen ruimen we de auto uit terwijl de huishagedissen lustig rondscharrelen en is het tijd voor het 1e wijntje.

De volgende dag stappen we op de fiets en genieten van alle prachtige bloemen die overal in bloei staan: van Franse lissen tot korenbloemen tot papavers en klaprozen al het andere waar we de naam niet van weten. Inmiddels weten we ook de diverse Domains in de omgeving met hun specifieke wijntjes te vinden dus we slaan flink in voor onze wintervoorraad, hahahahaha!

Via de markt van Vaison-la-Romaine (verse inkopen en leuke kleding voor de jongens) rijden we door naar de Mont Ventoux – gelukkig is de weg naar de top open dus eenmaal boven vinden we in alle drukte een parkeerplekje en genieten naast de chaos ook van het heldere uitzicht.

In Vaison-la-Romaine besluiten we nog een keer naar het kasteel te lopen en worden onderweg verrast door een gigantisch bijennest in een overhangende klimop. We kunnen elkaar bijna niet verstaan door het indringende gezoem!

De volgende dag stappen we weer op de fiets en vinden we zowaar een leuke oversteek door een riviertje dus moet er uiteraard naar keien gezocht worden.

Het bewolkte weer is omgeslagen in een regendag en nu hebben we al meerdere malen een bordje gezien voor de ferme aux crcocodiles dus…regenjassen aan, in de auto en een stukje rijden. De jassen kunnen daar wel weer uit want het is binnen tropisch warm. Detail: verwarming van het water en de enorme hal wordt aangeleverd door het koelwater van de nabijgelegen kerncentrale. Maar: het is de moeite van een bezoekje waard - zeker de kraamafdeling waar je door een groot glazen raam niet alleen de incubators met eieren (en embryo’s) kunt zien maar ook waar de krokodilletjes net uit het ei komen…! Erg leuk voor iedereen!

Daarna pakken we langzaam aan de boel weer in en gaan we na een weekje weer richting huis.

We hebben niet zo de klik met de nieuwe eigenaar; hij is nors en een heleboel dingen mogen niet meer. Bovendien is hij veel duurder geworden. Dit zal waarschijnlijk de laatste keer zijn geweest dat we hier verblijven.

De komende winter gaan we alternatieven bekijken – die hebben we genoeg in de omgeving gezien.

Bovendien hebben we de diverse fietsroutes van Cycletours bewaard dus fietsen kunnen we altijd!