Blue Flower

Het is weer voorjaarsvakantie in huize Caris. Alle vakanties vallen samen en een leuke bestemming is gauw gevonden: Venetië.

Via Roan Camping Holidays boeken we een stacaravan op camping Marina di Venezia en via de ANWB worden de benodigde kaarten en vignetten gehaald.

Zo vertrekken we in alle vroegte en de eerste uren komt er geen enkel geluid vanaf de achterbank: beide jongens zijn diep weg. Wij genieten wel van de vele uitzichten. In Zuid-Duitsland stoppen we bij de Niederauer Hof. De gezinskamer is ruim en echt boerenland-chique. Het ontbijt is zo vers als maar zijn kan en daarna rijden we op het dooie gemak via de Brennerpas richting Punta Sabione. Het laatste stuk naar de camping gaat over een smalle en drukke weg – het is ook de weg naar de veerboot die naar Venetië gaat…..

Eenmaal op de camping aangekomen zijn we gauw ingecheckt en de caravan is gauw verkend en ingeruimd. Aangezien het heel mooi weer is lopen we via het enorme terrein en grote zwembad naar het strand: fantastisch! Natuurlijk moet Tom daar zijn eerste (grote) inktvis aan de waterkant vinden. Het piepkleine strandtentje (3 tafeltjes en 12 stoelen) serveert uitstekende cappuccino!

De volgende dag kopen we veertickets voor 48 uur en gaan criss-cross door de lagune met de boot naar Venetië. Uiteindelijk zien we aan de horizon de gebouwen opdoemen die we al zo vak op plaatjes hebben gezien en al gauw legt de boot aan en stappen we bij het grote plein uit. Alleen al op het plein komen we ogen tekort vanwege de vele mooie gebouwen, de vele mensen, de vele kraampjes en overal beelden….

Het Palazzo Ducale met zijn mooie galerij, de bekende Campanile (enorme wachtrij!) dus dan maar de Basilica di San Marco bekijken – tot boven op het dak aan toe! Daarna dwalen we door de vele straatjes en langs de vele kanalen en zien de meest prachtige (maar ook door vocht aangetaste en in verval rakende) huizen.

Met de waterbus gaan we over het Grande Canal onder de ponte dell Academia en de ponte di Rialto. Daar stappen we uit en zwerven ook daar door de vele prachtige straatjes. En niet alleen aan de gebouwen maar ook hoog op de gebouwen staan nog de meest fantastische beelden.

Met de waterbus varen we richting Sestiere di Dorsoduro – met een heerlijke ijssalon. Met dezelfde pas varen we richting het eilandje Burano – de huizen zijn hier in hele vrolijke kleuren geschilderd en bijna alle huizen liggen aan een kanaaltje..

Van Burana varen we door naar Murano – bekend vanwege zijn glasblazerijen en glaskunst. Ook hier kijken we onze ogen uit en wordt er uiteraard glas gekocht om mee naar huis te nemen.

Van Murana varen we via het “kerkhofeiland” terug naar het San Marcoplein en lopen daar na een verkoelend ijsje door de vele winkelstraatjes en vooral Tom wil elk winkeltje met carnavalsmaskers binnen – helaas erg prijzig voor zijn zakgeldtoelage.

Voldaan lopen we terug naar de halte van de veerboot en via een verkoelende tocht over de lagune varen we terug naar de camping waar de barbeque aangaat.

De volgende dag is het enorme zwembad ook open en zijn de jongens er niet uit te krijgen! Het is overigens een privé-zwembad: we zijn de enigen…

De volgende dag gaan we met de waterbus naar Torcello. Een mooi eilandje met een oude kerk en bijzondere tuinen. En aangezien we Murano zo mooi vinden besluiten we daar nog een keer aan te leggen.

Na een uitgebreid bezoek en een heerlijke lunch met de snelwaterbus weer naar de camping. Deze heerlijke dag wordt afgesloten met een potje midgetgolf en dan moeten we helaas al weer inpakken.

Via Tarvisio –Salzburg reden we naar Randersacker voor de tussenovernachting en de volgende dag weer door naar huis.

Wederom een geslaagde familie-mei-vakantie.