Blue Flower

Dit jaar hebben we weer veel zin om met de caravan op pad te gaan. Tom wil heel graag werken dus gaan Anton en Angela alleen. We vonden de overnachting in Langres leuk maar niet voor herhaling vatbaar.We willen het ook wat rustiger aandoen dus we besluiten dit keer op camping Mamer in Luxemburg te overnachten. Zo gezegd, zo gedaan – we kwamen alleen vrij laat aan doordat er rond Luik wegwerkzaamheden waren en een file in de Ardennen stond.

Maar we hoeven alleen maar het veld op te rijden, de auto aangekoppeld te laten en de pootjes uit te draaien dus we liggen gauw in bed. De douches zijn er heerlijk! En de ontvangst is er hartelijk en warm.

De volgende ochtend zijn we er al vroeg bij en rijden met een watering zonnetje Luxemburg door. Even tanken en binnen no-time rijden we weer op de bekende autoroute du soleil. Hoe verder we naar het zuiden rijden hoe zonniger het word ten uiteindelijk rijden we met en stralend zonnetje de camping op. Alles is snel opgeruimd dus we genieten van de middag – en avondzon met een eerste glas wijn.

De koelkast van de caravan ligt vol, het weer is goed dus Anton maakt zijn eerste fietstochtje om de benen voor te bereiden op de grote klim en Angela duikt met bikini en boek het zonnetje in.

De volgende dag fietsen we samen een mooie tocht door de omgeving. Naast de bekende weggetjes zijn er genoeg onbekende en voldaan komen we bij de camping terug.

Anton fietst de dag erop de benen los, we doen inkopen in Valreas en luieren in de zon.

De markt in Vaison is als vanouds en dit keer slaagt Angela voor leuke kleding a la Naturals. Met een wijntje en hapjes brengen we de rest van de dag en avond door.

Anton doet nog een laatste trainingsronde, Angela ligt met boek in de zon en de dag erna beklimt Anton de Mont Ventoux.

We sluiten de week af met een heerlijke lunch in de l’Auberge des Papes net buiten het dorp. Heerlijk eten in een leuke en knusse ambiance met een voortreffelijke gastvrouw. Hier komen we nog eens terug!

Daarna pakken we in en de volgende dag rijden we op het gemakje terug.

Ook dit keer rijdt het lekker door maar we besluiten niet door te rijden maar te overnachten bij Nancy/Toul op Camping Villey le Sec. Een prachtige camping aan de Moezel. Een flinke afdaling naar de camping en via een andere weg naar de snelweg terug.

Zondag zijn we rond 13.00 uur weer thuis.