Blue Flower

Dublin

Zoals het echte fans betaamt sloeg de rugby-koorts in oktober 2017 toe en werd er weer gekeken naar de voorjaarsvakantie en zodoende kwamen we dit keer uit op een wedstrijd in ……..Dublin!
Aangezien Tom voor zijn stage van december tot begin mei naar Canada ging hoefden we dit keer “maar“ 2 tickets te kopen.
De B&B was ook snel gevonden, de vliegtickets waren snel geregeld en ook hier stopte de bus vlak bij de B&B……..

Zodoende vlogen we op 23 februari richting Dublin, waar we rond 22.00 uur in de prachtige B&B waren.
Om de hoek zat een pub die nog open was en waar iedereen al aan het indrinken was voor de wedstrijd van morgen. Ons motto is: “do like the locals do” en zaten dus al gauw aan een pint bier en hadden een heerlijke avond.
De volgende ochtend liepen we door een prachtig park St.Stephen’s Green richting het centrum waar we eerst ontbeten en vervolgens naar het National Museum of Ireland – Archeology liepen.
Meer dan de moeite waard! Een prachtige collectie sieraden en voorwerpen. Daarnaast wordt de geschiedenis van Ierland goed uitgelegd!
Na dit mooie stukje cultuur sloten we aan bij de vele supporters die richting het stadion liepen en onderweg verbaasden we ons over het verschil met Edinburgh: iedereen gedraagt zich hier keurig netjes, geen stalletjes op de straat, weinig biertentjes onderweg en in het stadion zat iedereen netjes pratend op zijn stoeltje… beetje saai vonden we het wel….. We zaten vrij hoog, onder het gewelfde dak maar hadden wel mooi overzicht op het spel. Helaas verloor Wales, maar dat mocht de pret niet drukken….
We besloten ons verdriet te gaan verdrinken in het centrum – tenslotte moesten we ook nog eten.
En zo kwamen we bij de Temple Bar en genoten niet alleen van een heerlijk biertje maar ook van traditionele Ierse live-muziek.
In het ernaast gelegen  “The Shack” hebben we heerlijk gegeten en daarna ons bedje opgezocht.

In de dagen erna hebben we nog enkele bezienswaardigheden van Dublin bezocht, zoals de Kilmainham Goal – erg indrukwekkend - the Trinity College met het imposante binnenplein en de prachtige Old Library met het “book of Kells”, the Long Room (voor een boekenliefhebber als Angela watertandend er doorheen lopen…)  en een prachtig kunstwerk buiten bij the Berkeley Library. We kwamen ogen tekort!
Daarna beide kerken bezocht: St.Patricks Cathedral en Christ Church Cathedral.

De National Gallery of Ireland bevat prachtige werken van modern kunstenaars en is wederom gratis.
Daarna de spullen ingepakt en weer terug naar huis.Een geslaagd bezoek!