Blue Flower

Camping De Kleine Wielen

Dit jaar zijn de Open Luchtmachtdagen in het noorden van het land – dus zijn we heel blij met onze sleurhut! Met enige moeite kunnen we een plekje reserveren op camping “De Kleine Wielen” in een groen buitengebied van Leeuwarden.

Zodoende vertrekken we vrijdag op tijd en bij het binnenrijden van Leeuwarden zien we de Red Arrows vrij laag overvliegen. (Morgen zijn ze er helaas niet, dus we zijn blij ze nog even mee te pikken..) Helaas moeten we een flink stuk door Leeuwarden met de caravan – niet echt handig in de “spits” maar al snel vinden we de weg naar de camping.

De entree naar de camping is niet echt ruim en handig gesitueerd. Je moet voor een slagboom parkeren, binnen gaan melden en vervolgens de halve camping over (met vele vaste standplaatsen) en via een smalle brug een soort van eilandje oprijden waar de toerplekken zijn. Er zijn geen duidelijk gemarkeerde plekken maar de stekkerpalen geven een goede indicatie. We hebben een plekje vlak bij het water – het uitzicht is mooi. De overige plekken zijn minder fraai..

Het sanitair voldoet maar is sterk verouderd. Er is een klein winkeltje met elke dag verse broodjes, een cafetaria en een kleine bar. Helaas ligt dit vrij ver lopen van het eiland.

Voordeel van deze camping is dat het redelijk goedkoop is en Leeuwarden op fietsafstand ligt. De vliegbasis is zelfs maar 9 km fietsen en de route erheen wordt goed aangegeven.

In een weiland is een enorme fietsenstalling aangelegd en lopen we na een strenge tassencontrole het terrein op. We zoeken een plek op het veld, klappen de Lafuma stoeltjes uit en zoeken de eerste de beste koffietent op.

En de rest van de dag genieten van de prachtige air-demo’s en diverse teams. Dit jaar springt de demo van de Italiaanse Tricolore er echt uit!

 

 

Na afloop vinden we de fiets vrij snel terug en rijden we over het duidelijke en goed onderhouden fietspad terug naar de camping. De volgende ochtend staan we op met druilerig weer dus na het ontbijt ruimen we in en rijden we zonder problemen terug naar huis.

 

Wederom een geslaagd weekend met onze sleurhut en tikken we 455 km op de teller erbij.