Blue Flower

Camping Harskamperdennen

De camping is ons de vorige keer goed bevallen, het is bovendien ontzettend warm en de temperatuur zal nog verder oplopen, dus fietsen in de koele bossen trekt ons wel aan. Met enig kunst en vliegwerk – want we moeten tenslotte ook nog werken - zaten we vrijdag om 17.30 uur aan een heerlijke maaltijd en genoten we van een mooie zwoele avond.

Zaterdagochtend staan we lekker op tijd op, genieten van buiten ontbijten en stappen we om 09.30 uur op de fiets en combineren we een oude ANWB-fietstocht (Speulveldroute) met het nieuwe knooppuntennetwerk en maken we een prachtige tocht in de omgeving van Putten en Garderen. Na een heerlijk ontspannen avondmaaltijd zitten we heerlijk aan een wijntje als het naar schemeren neigt en Angela het ludieke idee oppert om naar “het wild” te gaan kijken.

Zodoende stappen we (enigszins met zadelpijn) weer op de fiets, vest in de fietstas, camera in de aanslag en rijden we rustig via het fietspad naast de camping richting Radio Kootwijk waar we geduldig de bosrand afspeuren. Helaas laat niks zich zien en voordat het echt te donker wordt rijden we terug via hetzelfde fietspad en ziet Angela plotseling op het schietterrein een aantal wilde zwijnen met jong rondscharrelen! Met veel geduld en de camera in aanslag kruipen we tot bij de omheining en kunnen we ongestoord kijken hoe de zwijnen foerageren. Als er dan ook nog een groot edelhert bij komt is de avond compleet.

In het redelijke donker fietsen we verder en schieten er nog 2 reeën voor de fiets de struiken in. Anton stapt snel af om foto’s te maken en in dat proces blijft zijn bril haken achter een tak en schiet zo van zijn neus de heide in. Lachen, gieren brullen dus om in het donker op je knieën in de struiken een (donkergrijze) bril te zoeken…!!! Gelukkig vinden we het ding en nahikkend van de pret fietsen we terug naar de camping.

De volgende ochtend waren de vogels al vroeg wakker – en wij dus ook. Na een ontbijtje buiten (heerlijke dennenlucht!) weer op de fiets gestapt en en prachtige tocht naar Hoog Soeren gemaakt. Daar hebben we geluncht in de brasserie (met moeite een plek op het terras) en via de bossen weer terug naar de camping.

Aan het eind van de middag op het gemak opgeruimd en moe en voldaan met een uurtje rijden en 144 km op de teller weer terug naar huis.